Door Paul Klaver op 7 oktober 2021

Verlangen naar Roosendaal 2096: de motor voor verandering 

Op initiatief van de PvdA en de VVD heeft de gemeenteraad onder bezielende leiding van Joss Hopstaken en Theo de Munnik een grote ronde stadswandeling gemaakt in Roosendaal. Verbinding zoekende naar oud en nieuw Roosendaal. Hoe geven wij vorm en inhoud aan onze stad?
Roosendaal staat voor een aantal complexe vraagstukken zoals de klimaatverandering, de vergrijzende samenleving, tweedeling en onzekerheid in de samenleving, het nijpende tekort aan woningen, de noodzaak tot differentiatie en meer sociale woningbouw van onderop en de verduurzaming van de landbouw.
Stadsontwikkeling bouwt aan een sterke economie en een aantrekkelijke woonstad. Met hart voor Roosendaal en de mensen die er komen, wonen, leven en werken. Wij dienen als stad meer te komen vanuit een gerichte visie tot een start en begeleiding van ruimtelijke en economische investeringen in Roosendaal.

Daarbij zijn wij zowel publieksontwikkelaar als kwaliteitsbewaker. Met gericht verkeersbeleid en een duurzame infrastructuur houden we Roosendaal bereikbaar. Door regels te handhaven zorgen we dat Roosendalers veilig en aangenaam kunnen wonen. En met ons vastgoed huisvesten wij belangrijke publieke diensten en voorzieningen. Stadsontwikkeling geeft, samen met private en publieke partners,  vorm aan onze stad en houdt de stad in vorm.

Roosendaal  is een stad met een uitgesproken karakter, energiek en nooit hetzelfde. Roosendaal en Roosendalers gaan het experiment niet uit de weg. Zoeken het eerder gezamenlijk in verbinding met alle betrokken partners op. Zoals de Vliet, de Risse, het zwaaigat en de Molenbeek een sterk symbool is voor de constante beweging. Een stad waar de “we gaan er iets heel moois van maken en beleef het hier mentaliteit” voelbaar en zichtbaar is. Met partijen die voor Roosendaal  kiezen en hun eigen invulling geven aan de Roosendaalse mentaliteit en “we praten niet te lang erover en gaan het gewoon doen” mentaliteit. Of u nu bewoner bent, bezoeker, student of ondernemer.

Als Raad nemen we regie samen met college en onze bevolking en partners. Op weg naar 2096! Laat ons vragen om letterlijk en figuurlijk een blauwdruk te maken vanuit de lucht en vanaf de zijlijn van onze stad in driedimentioneel toekomstbeeld. Met hulp van onafhankelijke zieners in o.a. bouwkunst, cultuur, ecologie, mobiliteit, architectuur, energietransitie en stadsontwikkeling. We dienen hier en nu te schakelen. We lopen langzaam, maar nooit achteruit!

 

 

Paul Klaver

Paul Klaver

Hier is Paul Klaver, leeftijd 62 en woonachtig in de wijk Tolberg.

Meer over Paul Klaver