Door Harrie van Hal op 9 november 2023

Samen aan de slag

Voorafgaand aan de ledenvergadering hield afdelingsvoorzitter Harrie van Hal zijn gebruikelijke introductie over de actualiteit. De kern: Samen aan de slag.

 

 

 

Partijgenoten,

Op 7 oktober werd de wereld opgeschrikt door een nietsontziende aanval van Hamas op Israelische burgers en militairen. Deze door bijna iedereen in de wereld veroordeelde aanval werd door Israël beantwoord met eveneens nietsontziende bombardementen om Hamas-leden te doden, waarbij veel Palestijnse burgers omkwamen en nog steeds omkomen.

Beide partijen geraken hierdoor in een steeds heftiger haatspiraal.

Deze oorlog, veroorzaakt door 75 jaar wegkijken van de internationale gemeenschap, zal gestopt moeten worden door diezelfde internationale gemeenschap.

Tegelijkertijd zal een oplossing voor het al 75 jaar bestaande probleem gevonden moeten worden door medemenselijkheid, die niet door de huidige strijdende partijen opgebracht kan worden, maar door de internationale gemeenschap. En laten we bij deze verschrikkelijke gebeurtenissen die andere oorlog aan de rand van Europa, Oekraïne, niet vergeten.

Deze benadering horen wij uit de samenwerkende Gl/PvdA-fractie in de 2e Kamer. Ook Frans Timmermans onze gezamenlijke lijsttrekker sprak zich op dergelijke wijze uit.

Dit brengt ons op de komende 2e Kamerverkiezingen, vandaag over 14 dagen.

Afgelopen zondag tijdens het RTL4-debat tussen Omtzigt, Yesilgöz en Frans Timmermans werden thema’s als klimaat, migratie, bestaanszekerheid, leiderschap en woningbouw besproken. Allen thema’s die komende jaren om een oplossing vragen. Geen sinecure.

In hoeverre het ons, GL/PvdA, gegund zal worden in een kabinet aan oplossingen voor deze problemen te werken hangt af van het antwoord op één vraag:

· Realiseren wij als GL/PvdA een dusdanige verkiezingsuitslag dat partijen, ons moeilijk tot zeer moeilijk buiten spel kunnen zetten, zoals ze tijdens de vorige formatie deden?

Slechts op één manier kun je hiervoor aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid krijgen. DE GROOTSTE PARTIJ WORDEN!

Daarom partijgenoten, haal a.u.b. komende 14 dagen alles uit de kast, mensen op ons te laten stemmen. Michael Yap zal bij één van de komende agendapunten aangeven waar en hoe wij dit in onze gemeente aanpakken. SAMEN AAN DE SLAG. Tot zaterdag in de Westrand!

Harrie van Hal

Harrie van Hal

Hier is Harrie van Hal, en hij woont in het centrum van Roosendaal.

Meer over Harrie van Hal