17 juli 2023

Kadernota 2024

Voordat het politieke zomerreces begint worden er eerst nog een aantal financiële zaken in de raad afgehandeld, namelijk de Jaarstukken 2022, de Voorjaarsbrief 2023 en de Kadernota 2024. Respectievelijk kijken we als raad op financieel gebied dus terug, sturen we bij en kijken we vooruit.

Op 6 juli hebben we over deze stukken een commissie debat gehad en op 13 juli mochten we stemmen over alle ingebrachte moties en amendementen (oftewel alle voorstellen en aanpassingen).
Als PvdA Roosendaal hebben we tijdens deze vergaderingen ingezoomd op de Kadernota 2024 en de volgende gedachtes meegegeven:
– basis op orde
– preventie en repressie in balans
– bestaanszekerheid en participeren voorop
Daaruit hebben we twee toezeggingen gekregen. De ene van de burgemeester aangaande de evaluatie van het tijdelijke mobiele cameratoezicht en de andere van de wethouder leefbaarheid aangaande het werkbudget voor activiteiten van Jongerenwerk.
Daarnaast hebben wij een aantal moties en amendementen van andere partijen mede-ingediend of na het debat in de raad voor/tegen gestemd.
De inhoud onze termijnen in de tweevergadering en ons stemgedrag tijdens de behandeling van de moties en amendementen (alsmede de bijhorende pdf bestanden) kunt u online terugkijken via deze links:
🌹🌹
Dan nu tijd voor de ‘politieke vakantie’!
Namens de fractie wensen we u allemaal een fijne zomervakantie.
Mocht u ook tijdens de vakantie contact met ons willen opnemen kan dat altijd via de informatie op de website van de gemeenteraad en van PvdA Roosendaal.
Met sociale groet,
Bjorn Rommens – Fractievoorzitter en raadslid
Paul Klaver – Raadslid
Bernadette Zijp – Burgerraadslid