27 oktober 2022

Geen meerderheid motie over Toeslagenaffaire

In de raadsvergadering van 20 oktober heeft de PvdA Roosendaal, samen met D66 Roosendaal, BurgerBelangen Roosendaal, Roosendaalse Lijst en Forum voor Democratie een motie ingediend om tot een stappenplan te komen met betrekking tot de Toeslagenaffaire aanpak in Roosendaal.

Doel van deze motie was -samengevat- om duidelijkheid te scheppen voor de gemeenteraad welke stappen er wanneer genomen worden en hoe we daar als raad onze controlerende taak op kunnen uitvoeren. Je kunt het debat daarover terugkijken hier.

Geen meerderheid Helaas heeft die motie geen meerderheid gehaald met 9 stemmen voor en 21 stemmen tegen vond een meerderheid het niet nodig om tot een duidelijk stappenplan te komen. Als tegenargument werd gezegd dat het college al werkt met een projectplan en dat een stappenplan helemaal niet nodig is. Het politieke radioprogramma ‘Het Fractiehuis’ van streekomroep ZuidWest FM interviewde onze fractievoorzitter Bjorn Rommens over de uitkomst van de raadsvergadering. Luister deze hier terug: