Door Michael Yap op 13 oktober 2021

Arbeidsmigranten in Roosendaal

Al geruime tijd werken en verblijven er arbeidsmigranten in Roosendaal. De gemeenteraad heeft duidelijk uitgesproken dat we arbeidsmigratie in Roosendaal in goede banen moeten leiden, als het gaat om bijvoorbeeld huisvesting, arbeidsomstandigheden en de gezondheid en het welzijn van de arbeidsmigrant.

Wat ons betreft hebben immers al onze inwoners recht op een veilige en gezonde fysieke en sociale leefomgeving. De gemeente heeft het beleid omtrent arbeidsmigranten in Roosendaal geactualiseerd. Roosendaal moet voor arbeidsmigranten een aantrekkelijke, veilige -tijdelijke of permanente- vestigingsplaats zijn. Door het stimuleren van een BRP-registratie, communicatie en voorlichting kunnen arbeidsmigranten worden ondersteund tijdens hun verblijf in Roosendaal. Een integrale aanpak in de gemeente en samenwerking met andere (regio)gemeenten, ketenpartners, bedrijven en belangenorganisaties kan prettige en leef- en woonomstandigheden voor deze doelgroep positief beïnvloeden. Uiteraard in balans met al onze inwoners.

Prioriteit wordt gegeven aan:
1. Registratie in BRP of RNI met een actueel verblijfadres
2. Informeren en communiceren over verblijf en werken in Roosendaal
3. Faciliteren van goede huisvesting.
4. Meedoen in de Roosendaalse samenleving.

Als PvdA hebben we nog specifiek aandacht gevraagd om goede instrumenten te hebben om bijvoorbeeld de huisvesting goed te regelen. Dit doen we met een huisvestingsverordening en een verhuurdersvergunning.

 

Michael Yap

Michael Yap

Hier is Michael Yap, 39 jaar oud en woonachtig in de wijk Tolberg.

Meer over Michael Yap