Door Michael Yap op 21 september 2020

Roosendaal schoonhouden doen we samen!

In de strijd tegen zwerfafval presenteerde de gemeente dit jaar een plan van aanpak. Naast kritiek vanuit de gemeenteraad, kunnen raadsleden ook zelf iets doen. Ik nam deel aan World Cleanup Day om Roosendaal schoon te houden.

Ik ging in Wouw op stap met de supporters van schoon in Wouw. In de aanpak van het zwerfafval is het goed om te zien dat veel inwoners zich inzetten voor het schoonhouden van hun eigen buurt. De gemeente ondersteunt hierin onze inwoners. Roosendaal, waaronder dus in Wouw, heeft een aantal fanatieke schooncoaches en vrijwilligers die de dorpen en de stad schoonhouden. De gemeente ondersteunt hen met vrijwilligers met materialen en kennis.

Met de campagne ‘Roosendaal aan de bak‘ zet de gemeente zich in om onder meer op het terugdringen van zwerfafval. Men zit in op bewustwording en preventie, handhaving, intensivering vegen en opruimen. De afgelopen zomerperiode ziet men al een voorzichtige afname van dumpingen. Wat ons betreft zet de gemeente de lijn door als opgenomen in het plan van aanpak met gerichte acties om het zwerfafval tegen te gaan, om dumpingen tegen te gaan.

 

Michael Yap

Michael Yap

Hier is Michael Yap, 39 jaar oud en woonachtig in de wijk Tolberg.

Meer over Michael Yap

Waar ben je naar op zoek?