29 november 2013

Michael Yap leidt PvdA Roosendaal

Michael Yap (midden) uit Roosendaal is gekozen tot lijsttrekker van de PvdA Roosendaal. Hij voert de lijst aan waarop 6 nieuwe kandidaten staan. Inwoners van jong tot oud kunnen zich in de kandidaten herkennen.

Het is een team met nieuwe en ervaren mensen dat duidelijk het verschil kan maken in de gemeentelijke politiek. Vooral de kwaliteit van de kandidaten is belangrijk. Er komen ingewikkelde onderwerpen op de gemeente af die diep ingrijpen in het dagelijks leven van mensen. Een stevig sociaaldemocratisch geluid is daarbij broodnodig. De PvdA Roosendaal wil met deze sterke kandidaten hard werken aan een maatschappij waarin mensen centraal staan én mogelijkheden krijgen om zich volop te kunnen ontwikkelen.

Michael Yap is geboren in Roosendaal, 30 jaar, woonachtig in de wijk Tolberg en in het dagelijks leven werkzaam als advocaat. Hij is inmiddels al bijna 10 jaar actief voor de PvdA, waaronder twee periodes als gemeenteraadslid. Zijn hart ligt bij de publieke zaak en de principes van de sociaaldemocratie, waarbij de overheid mogelijkheden biedt voor een ieder: “Ik wil “met elkaar en voor elkaar” aan de slag. Als geboren en getogen Roosendaler kan ik niets anders zeggen dan dat Roosendaal een prachtige gemeente is, een gemeente waar ik me met alle energie voor inzet om de stad, de wijken en dorpen, iedere dag een stukje beter te maken.”

Michael is trots op zijn nieuwe team. Nummer 2 is een talentvolle nieuwkomer, Esther Derks-Mulder. Zij is adviseur op het gebied van de overheid en markt met betrekking tot communicatie, beleid, onderzoek en verandermanagement in de sectoren ICT, telecommunicatie, (duurzame) energie, water en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij is al lang actief binnen de PvdA en heeft daardoor veel bagage om een uitstekend raadslid te worden. Nummer 3 is het zeer ervaren raadslid Paul Klaver, gevolgd door Michel Driessen. De diversiteit in het team komt duidelijk naar voren, met 4 vrouwen in de top 10, jong en oud, nieuw en ervaren. Op de lijst staat ook Luc Goderie, Roosendaler in hart en nieren die met veel passie telkens weer bijzondere projecten opstart waar cultuur en economie in samenkomen, het Platvorm R is hiervan nog het meest recente voorbeeld.

Huidig raadslid Moenir Amhaouech doet vanwege studieplannen een stapje terug maar blijft verbonden aan de PvdA en zal de lijst ondersteunen als lijstduwer. Wethouder Kees Jongmans zal eveneens op de lijst staan, op de eervolle laatste plek als lijstduwer.

Lees hier de toespraak van Michael tijdens de ALV: Toespraak Michael Yap ALV